Bouw je droom

Er is een beperkt aantal digitale cameraatjes beschikbaar voor groepen die hier behoefte aan hebben.

De ‘USB’-camera’s zijn in bruikleen te krijgen voor de projectperiode. Ze zijn heel eenvoudig in gebruik en de resolutie van de foto’s is ook precies voldoende voor publicatie op de website.

- USB-stick met 64 MB geheugen: voor meer dan 100 foto’s
- 1,3 Megapixel per foto
- Geen kabel nodig: gewoon de stick in de USB-poort steken
- Foto’s op de PC zetten via die USB-poort, nog makkelijker met de bijgeleverde software
- Opladen van de camera ook via die USB-poort
- Eenvoudig in gebruik: lens openen door de opening op een knop ervoor te draaien, klik en klaar
- Geen scherp stellen en ook geen flits mogelijk: voldoende omgevingslicht is wel noodzakelijk

Als de groepsleiding behoefte heeft aan deze camera’s kan contact worden opgenomen met de coordinatoren en zij zullen namens de organisatie een bruikleenovereenkomst afsluiten met Stichting Techniek in de Kinderopvang, TinK.

De camera’s worden geleverd met een diskette met de software om de foto’s ook eenvoudig te kunnen bekijken en opslaan. De instructie is echter in Engels en Frans.

We hebben het als volgt vertaald:
1. Installatie: Doe de CD in de CD-ROM drive van de PC. Het installatieproces start automatisch.
2. Opladen: Laad de camera minimaal 2,5 uur op voor gebruik. Haal hiertoe de dop van de USB-stick en steek deze in de USB-poort. Zet dan de computer aan en laat de camera opladen.
3. Foto’s maken: zet de schakelaar op ‘aan’, door deze met de opening voor de lens te draaien. Het lampje bij Power is groen als de camera voldoende is opgeladen.
Hou de camera rechtop en zoek het beeld door het zoekvenster. Druk dan de sluiterknop in. Het geheugenlampje knippert als de foto wordt opgeslagen. Is er te weinig licht, dan knippert een rood lampje naast het zoekervenster.
4. Foto’s naar PC: Steek de USB-stick in de USB-poort en gebruik het bijgeleverde programma om de foto’s te bekijken en een album samen te stellen.

Voor de fotoalbums op de website van Bouw je Droom... kunnen de te publiceren foto’s met bijschrijften worden gemaild naar info@bouwjedroom.nl.

 
Project informatie - Begeleiders - FAQ - Sponsors - Tink - Contact - Publicaties - Uitslag 2004