Bouw je droom
In 'Bouw je droom...' wordt de wereld van de techniek toegankelijk gemaakt voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. De leeftijd waarop ze opstaan voor nieuwe dingen en de keuze voor school en beroep nog moeten maken. Kinderen zullen ervaren dat techniek heel leuk is door er mee aan de slag te gaan en samen te werken met technici uit de praktijk. En - niet te vergeten - de activiteiten zijn gewoon heel leuk om te doen tijdens de naschoolse opvang!

Wat gaan we doen?


In twaalf weken gaan de kinderen een ontwerp maken voor hun eigen droomopvang. Het ontwerp bestaat uit een aantal onderdelen. De kinderen bepalen eerst wat zij belangrijk vinden aan een opvang, maken dan tekeningen en modelletjes, maken hieruit keuzes en werken een idee uit in de vorm van een echte maquette en een presentatie.

Hulpmiddelen

De kinderen werken in hun eigen opvang aan het project en krijgen hiervoor een compleet werkpakket:

  • handige werkbladen;
  • een werkkist met inspirerende materialen;
  • begeleiding van technisch deskundigen (zoals architecten, bouwers of docenten van een bouwkundeopleiding);
  • deze website. 

Onderwerp

In deze versie van 'Bouw je droom...' wordt de behuizing van de naschoolse opvang als onderwerp genomen, omdat dit bekend is bij de kinderen en zij hiermee de mogelijkheid krijgen om hun eigen wensen voor deze behuizing te verwoorden.

Tot slot

Het project wordt afgesloten met een feestelijke bijeenkomst. De groepjes van de verschillende opvangcentra presenteren hier hun droomopvang, aan elkaar en aan een deskundige jury. Deze jury zal de mooiste, origineelste of slimst bedachte opvang uitkiezen.

Familieleden en vrienden krijgen natuurlijk ook de kans om de dromen te bekijken. Alle ontwerpen worden tentoongesteld.

 
Project informatie - Begeleiders - FAQ - Sponsors - Tink - Contact - Publicaties - Uitslag 2004