Gebouwen bouwen

Een huis, een school, een kinderopvang... Ieder gebouw dat je ziet, staat er niet zomaar. Er is goed nagedacht over de locatie, hoe het er uitziet, de gebruikte materialen en natuurlijk ook over waar het gebouw voor gebruikt moet worden. Op dit deel van de site vind je heel veel informatie over al deze onderwerpen. Kom regelmatig terug, want deze weetjes worden voortdurend aangevuld!

Beroepen in de bouw

Een architect ontwerpt een nieuw gebouw, maar een architect bouwt het niet zelf. Dat wordt gedaan door aannemers en onderaannemers. Hier vind je alle informatie over beroepen in de bouw.

Bouwen doe je niet alleen

Materialen

Je kunt een gebouw bouwen met bakstenen, maar ook met glas, riet, leem, hout. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel eens voor een bouwerk gebruikt. Hier lees je alles over de verschillende materialen die je kunt gebruiken voor jullie droomopvang.

Maquettes

Hoe laat een architect zijn droom zien? Juist, door een maquette te maken. Hier vind je alle informatie over het maken van een maquette, tips en trucs. Bouwen maar!

Regels

Jullie mogen bij het bedenken van jullie droomopvang je fantasie helemaal op de vrije loop laten. Als een architect een gebouw voor de opvang ontwerpt, moet die zich houden aan heel veel regeltjes. Wij hebben een aantal van deze (soms een beetje gekke) regels op een rijtje gezet. Maar het zijn dus wel regels om je lekker niets van aan te trekken!

Voorbeelden

Nieuwsgierig naar hoe een schets van een echte architect er uitziet of wil je inspiratie opdoen door naar maquettes van bestaande gebouwen te kijken? Hier vind je allemaal voorbeelden, dus kijk snel!

Links

Ook andere internetsites geven heel veel informatie over alles dat met bouwen te maken heeft. Neem snel maar eens een kijkje bij een van deze links

 
Project informatie - Begeleiders - FAQ - Sponsors - Tink - Contact - Publicaties - Uitslag 2004