Dromen bouwen

Zegt iemand wel eens tegen jou: 'zit niet zo te dromen!'? Tijdens dit project mag je dromen zoveel als je wilt. Dromen over jouw eigen droomopvang.

Verras iedereen met
jouw droomopvang

Bouw je droom!

Droom, teken, schrijf en bouw

Stel je eens voor: jij bent de baas van de opvang en je mag een heel nieuwe opvang laten bouwen. Wat voor een opvang zou jij dan bedenken? Eentje met heel veel hoekjes waar je je goed kunt verstoppen? Of misschien eentje met een binnentuin zodat je daar altijd in kunt spelen, ook al regent het.

In twaalf weken ga jij samen met je groepje een opvang bedenken die helemaal is zoals jullie willen. Net als een echte architect mogen jullie je ideeŽn uittekenen en gaan jullie je opvang in het klein bouwen. Zo'n gebouw in het klein heet een maquette. Hoe je dit het beste aan kunt pakken, staat beschreven in de werkmap.

Bekijk hier het project stap voor stap

Vragen?

Als je tijdens het bedenken of bouwen vragen hebt, stel ze dan aan een deskundige. Heb je bijvoorbeeld een vraag over het bouwen van maquettes? Een architect kan je hier vast en zeker antwoord op geven. Geef je vragen door aan de groepsleiding, zij zorgen dat je zo snel mogelijk antwoord krijgt.

Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen, misschien staat hier het antwoord dat je zoekt al tussen.

Deel je droom!


Nieuwsgierig naar de ideeŽn van andere groepjes? Of wil je anderen jullie droom laten zien? Neem dan eens een kijkje in de fotoalbums.

Presenteer je droom

Feest!

Aan het einde van de twaalf weken is er een feestelijke bijeenkomst. Alle groepjes van de verschillende opvangcentra laten daar hun droomopvang zien. Een jury kiest de leukste, origineelste of slimst bedachte droomopvang. Er zullen ook mensen zijn die voor hun werk gebouwen voor de opvang bedenken, architecten en bazen van de opvang bijvoorbeeld. Deze mensen zijn natuurlijk vreselijk nieuwsgierig naar jullie ideeŽn. Daar kunnen zij namelijk wat van leren. En, wie weet, worden jullie ideeŽn straks in het echt gebouwd!

 
Project informatie - Begeleiders - FAQ - Sponsors - Tink - Contact - Publicaties - Uitslag 2004